Nyt fra åen

Nyt fra åen

5 Replies to “Nyt fra åen”

 1. Tiltag: 2023
  Vi forventer sidst i juni at have en arbejdsdag. Pt.er der medlemmer, som har givet tilsagn om deltagelse, så holdet er sat for denne gang.
  Hvis der skulle være nogle, der ønsker at give en hånd med en anden gang, så giv lige undertegnede et ring. Da vi ikke ønsker en ”sværm” af mennesker, grundet respekt for lodsejerne, har vi været nødsaget til at sætte en begrænsning for antallet af deltager.

 2. Skarver:
  Formanden HÅL. har talt med nogle lodsejere i forbindelse med en eventuel reducering. Men da der er nogle lodsejere der ikke ønsker dette, må det respekteres. Vi ønsker i den forbindelse ikke at miste fiskevand.
  Til videre orientering forlyder det, at der er reduceret en del skarver i Halkær bredning. Fra herboende/lokale kan man både se og mærke reducering. Det er primært Halkjær bredningen/ Halkjær Å, man har observeret ændringen.

 3. Aalborg Kommune:
  I forbindelse med de 3 ansøgte grus udlægninger nedstrøms veggerbroen, blev der rykket for en eventuel tidshorisont. Men da AAK. på nuværende har nogle store projekter kørende, var det pt. ikke muligt, men vi forventer, at det bliver i efteråret 2023.

 4. Rebild Kommune:(RB)
  Projektet ved Rebstrup dambrug er afsluttet og fungerer godt, RB. Niels B.S. kunne berette ved mødet d. 14/4, at tiltaget har givet en del turbulens opstrøms, så nogle af de ”gamle tilsandede” gydebanker begynder at ”titte” frem.
  Et flot projekt som nok skal ”tiltrække” de ønskede fisk. (har medsendt billede)

  Projektet med grødepindene er afsluttet og har givet en del liv i åen, nogle af grødepindene er sat i forbindelse med nogle af de steder, der før var naturlige gydebanker som et prøveprojekt, for at se om de evnt. kan skabe lidt turbulens så sandet føres videre og ”eventuel” gydebankerne ”titter” frem.

  Der er ligeledes en del vandprojekter i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...